Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
 
BESZÁMOLÓ
NTP-SPEC-22-0076A Miniszterelnökség megbízásából, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett
a speciális fejlesztést célzó programok támogatása pályázati kiírásra benyújtott és elnyert
NTP-SPEC-22-0076 kódszámú
„Hopp Juliska, hopp Mariska” című pályázat
1 800 000 ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
 
A pályázati programban a Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvoda Gyöngyös koszorú tehetségműhely vett részt 14 fővel.  
A pályázati program megvalósítása során, heti egy alkalommal történt a tehetségígéretek fejlesztése: motivációs, kreatív és átlagon felüli adottságaik erősítésével. A gyermekek megismerték néphagyományainkat, a játékos ismeretszerzés során gondot fordítottunk a Márton nap, Karácsony, Újév, Farsang, Húsvét ünnepkörökhöz tartózó népszokások megismertetésére, egyszerű néptáncmotívumok gyakorlására és azok variálására.  Az elsajátított népi játékok által igyekeztünk átörökíteni hagyományainkat, s nem titkolt célunk volt, hogy azokat a gyerekek szívesen játszák tovább saját csoportjaikban. A hallott népzenék zenei igényességet alakítottak ki bennük, valamint sikeresen kapcsolták össze azokat a mozgással. A közös tevékenységek hatására egy közösséggé kovácsolódtak, fejlődött interperszonális- intraperszonális kapcsolataik. A gazdagító, lazító programelemeket úgy válogattuk össze, hogy általuk szélesebb ismeretanyaghoz jussanak népi kultúránkról. (Nemzetközi babatanár a népies öltözetű babák elkészítését mutatta be, Így tedd rá! foglalkozáson való részvétel, Szennai Skanzen és a Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum megtekintése, múzeumpedagógiai foglalkozáson való részvétel))
A szülőket is bevontuk pályázati programunkba, bepillantást nyerhettek a foglalkozásokba, réteg szülői értekezleteken információhoz jutottak programunkról, valamint közös szalonnasütéssel, tájékoztató átadásával zártuk az évet.
A vásárolt tárgyi eszközök a foglalkozások szervezéséhez, dokumentálásához nyújtottak segítséget.