Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
BESZÁMOLÓ
NTP-SPEC-21-0103


A Miniszterelnökség megbízásából, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett
a speciális fejlesztést célzó programok támogatása pályázati kiírásra benyújtott és elnyert
NTP-SPEC-21-0103 kódszámú
„Száll a madár ágról ágra, száll az ének szájról szájra” című pályázat
2 000 000 ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
 
A pályázati programban a Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvoda Tücsök Zenekar Zenei Tehetségműhely vett részt 10 fővel.  
A pályázati program megvalósítása során, heti egy alkalommal történt a zenei tehetségígéretek fejlesztése: motivációs, kreatív és átlagon felüli adottságaik erősítésével. Élményekkel teli utazás a zene világában, a metallofon játék megszerettetésével, melynek során fejlődött a gyermekek ritmuskészsége, zenei hallása, zenei alkotókészsége, ezáltal egész személyisége. A közös tevékenységek megvalósulása által a gyermekek közöséggé kovácsolódtak és fejlődtek interperszonális - intraperszonális kapcsolataik. Ehhez hozzájárultak lazító programjaink: látogatás a szennai skanzenben, a Hangolda népi együttes koncertje, Tehetségnap a Liszt Ferenc Zeneiskolában és a Hangszerek királynője az orgona című program keretében a toponári Szent háromság templomba látogattunk.
A pályázati támogatás keretében  bővítettük a tehetségműhely eszköztárát (hangszerek, gyönyörű fellépőruhák, művészi kendők, valamint lap-topot vásároltunk a digitális kompetenciák erősítéséhez.) -a zenei tehetségígéretek részére számos program került megszervezésre, prioritás volt a zenei tehetségműhely arculatához illeszkedő, a klasszikus zenei és népi kultúra értékeit szem előtt tartó a régi világ ,a népi kultúra, népzene hagyományainak és a zenetörténet gyöngyszemeinek megismerése.