Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu„Tarkabarka” pályázat
 
A Miniszterelnökség megbízásából, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, „A hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok támogatása”, című pályázati kiírásra benyújtott, és elnyert NTP-OTKP-20-0113 kódszámú „Tarkabarka” című pályázat vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A pályázaton elnyert összeg:  900.000 Ft
A támogatási időszak:
kezdő időpontja: 2020. július 01.
 záró határideje: 2021. június 30.

A program rövid bemutatása:
        A pályázati programmal a tehetségígéretek komplex személyiségfejlesztését, az intézmény színvonalas tehetséggondozó tevékenységét, a térbeli-vizuális tehetségműhelyünk tevékenység és élmény gazdag működését támogatjuk. Az új és változatos vizuális technikák megismertetését szolgáló minőségi eszközök, a gazdagító programok, a külső szakemberek bevonása az alkotó munkába, az élményszerző kirándulás fontos eleme eredményes és hatékony tehetséggondozó munkánknak.
      A 30 órás sokszínű programsorozat keretében a gyermekek megismerkedhetnek különböző képalakítási technikákkal (viasztechnika, viaszkarc, akvarellfestés, papírhajtogatás), díszítő technikákkal (decoupage, mézeskalács díszítés, húsvéti tojás irókázás, üvegfestés). Nagy hangsúlyt fektettünk a természetes anyagok használatára (natúrmontázs, mozaik képek készítése, barkácsolás, gyöngyfűzés), és a népi kismesterségek megismertetésére (körmöcske használata, szövés, hímzés, ruhafestés, agyagozás).