Napraforgó csoport

Óvodapedagógus, tagóvodavezető: 
Illésné Tóth Szilvia 
Óvodapedagógus: 
Lászlóné Gyánó Georgina
Nevelést segítő társ: 
Jónás Lászlóné

Illésné Tóth Szilvia 
1996. óta dolgozom az óvodapedagógusi pályán. Elhivatott vagyok a szakma iránt, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy mindig arra törekedtem, hogy a rám bízott gyermekeket nagyfokú szeretettel, tisztelettel, feltétel nélküli elfogadással neveljem. Számomra belső késztetés a nevelés igénye, a jobbá, színvonalasabbá tétel, a folyamatos megújulás. Ezért vállaltam a folyamatos megmérettetéseket, kihívásokat, feladatokat. Évekig dolgoztam vezető helyettesként, minőségfejlesztési, referencia intézményi csoportvezetőként, munkaközösség vezetőként, 2013. áprilisa óta pedig a Damjanich utcai tagóvoda vezetőjeként és óvodapedagógusaként. 16 évig tiszta csoportban, jelenleg pedig vegyes csoportban dolgozok. 17 éve vezetek népi-dalos játék tehetségműhelyt, melynek 30 órás programja referencia intézményi jó gyakorlattá nőtte ki magát. Két szakértői szakvizsgával rendelkezem, és folyamatban van a mesterpedagógusi fokozat elérése. A tagintézményben koordinálom a tehetséggondozó munkát. Néptánc szeretetem mellett, aktív elkötelezettje vagyok a művészeti programnak. Kedvelt műveltségterületeim: mese, dráma, ének, dalos játék, mozgás és a projekt. Büszkeséggel tölt el, hogy elméleti és gyakorlati tudásomat nemcsak kollégáimnak tudom átadni, hanem a jövő pedagógusainak is, hiszen mentor pedagógusként részt veszek a végzős óvodapedagógus hallgatók felkészítésében évek óta.

Lászlóné Gyánó Georgina 
2007. nyarán végeztem a Kaposvári Egyetem óvodapedagógus szakán kitüntetéses eredménnyel. Szakmai munkámat a Damjanich utcai tagintézményben 2009-ben kezdtem meg.  
A hétköznapokban törekszem a zene szeretetét továbbörökíteni a gyerekekben. 8 éves zeneiskolai tanulmányaim úgy vélem ehhez jó alapot adnak. A zenén kívül a hozzám legközelebb álló másik műveltségterület az irodalom, a mesék világa. Ezen a területen kaptam lehetőséget a tehetséges gyermekek adottságainak kibontakoztatásában, az óvodánkban idén (2014. őszén) induló "Bergengócok" báb- és drámajátékok tehetséggondozó műhely egyik vezetőjeként. 
Minden nap erőt ad, hogy a munkahelyre belépve, a "munkatársak" (gyerekek) öleléssel fogadnak. Ezt úgy gondolom nem sok dolgozó ember mondhatja el magáról. Ez a pedagógusok/óvodapedagógusok kiváltsága.