Margaréta csoport

Óvodapedagógus: 
Kaszáné Kirsch Csilla 
Szőllősiné Maczék Margit
Nevelést segítő társ: 
Valena Anikó

Kaszáné Kirsch Csilla 
Pályámat 1985-ben képesítés nélküli óvónőként kezdtem. A kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskolán 1988-ban szereztem óvónői diplomát. Mindig is nagy érdeklődéssel fordultam a különféle művészeti ágak felé, különösen az ábrázoló-kézműves tevékenységekben éreztem igazán otthon magam. Ennek indíttatására egy kétéves képzés keretében kerámiaformázást tanultam, s ezen időszak alatt különféle kerámiaterveket készítettem. 
Jelenlegi munkahelyemen a Festetics Karolina Központi Óvoda Damjanich utcai Tagintézményében-kisebb megszakítással- 2006 óta dolgozom. 
Az intézmények 2009-es integrációja óta Nagy Jenőné: Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel c. pedagógiai program alapján folyik a nevelőmunka óvodánkban is. A  program céljaival, feladataival teljes mértékben azonosulni tudok, mely az óvodai élet tevékenységformáin keresztül a művészetek eszközeivel célozza meg a kisgyermekek képességeinek , kézségeinek fejlesztését.

Szőllősiné Maczék Margit 
A napi tevékenységekben szívesen találom meg a lehetőségeket arra, hogy az egyes gyermeket milyen területen lehetne még inkább fejleszteni.A művészeti nevelés programja lehetőséget biztosít, hogy játékos formában, kisebb csoportokban is részt vehessen a kisgyermek a tevékenységekben. 
Különösen kedvelt területeim a mese, a vizuális tevékenységek, és az énekek, dalos játékok. 
Az óvodában működő vizuális tehetségműhelynek az egyik vezetőjeként megismertethetem és fejleszthetem  nemcsak a csoportomba, hanem az óvodába járó gyermekek e területen kiemelkedő képességeit, adottságait, tehetségeit is. 
Munkavédelmi felelősként az óvoda épülete és udvara balesetveszélyes forrásainak megelőzésében és kiküszöbölésében tevékenykedem. 
Szeretném, ha munkám a rám bízott gyermekközösség, és a nevelőtestület tagjai számára továbbra is hasznos és építő jellegű lenne.