Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozás

Óvodánk 2009. júliusától a Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvoda egyik tagóvodája. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen az integrációt követően is sikerült megtartani helyi értékeinket, így megmaradt az óvodánk egyéni, sajátos arculata.

Óvodánk a város szívében két épületből álló családi házas környezetben található. Az intézmény három csoportos, melyben osztatlan életkorú gyermekek élik óvodás életüket a sárga, zöld és piros alma csoportban. A Temesvár Óvoda  keresett a szülők körében, melyet szakmai hozzáértésünkkel, változatos, színes programjainkkal és a kapcsolattartási formáink sokszínűségével értük el. 

Hisszük, hogy óvodánknak fontos szerepe van a tanulási képességek megalapozásában, a kreativitás fejlesztésében, az erkölcsi értékek átszármaztatásában, a kulturális és  nyelvi hátrányok kompenzációjában. Nevelőmunkánkról vallott nézetünk: „ A világ szép, mindenkinek helye van benne.”

Tornaszobánk kialakításával egy időben az intenzív mozgásfejlesztéssel és egészségvédelemmel kezdtünk el foglalkozni.  
Kaposvár városban elsőként csatlakoztunk „Az egészségesebb óvodák nemzeti hálózatához”. 1998-ban bekapcsolódtunk a Magyar Gerincgyógyászati Társaság Tartáskorrekciós programjába. A gyermekek egészségének védelme, edzése, megóvása érdekében a családokat is bevonjuk egészségvédő programjainkba. Egészséghetet, vitamin napot szervezünk, melynek célja a családokkal közös „egészségesebb” együttlét megteremtése (sportvetélkedők, kerékpártúrák).  
Óvodánk fennállásának 40. évfordulója alkalmából elsőként a városban „Só kuckót” alakítottunk ki.

A „Zöld Óvoda” címet 2010-ben nyertük el!  
A Föld Napján a város kis óvodásainak játékos programokat, vetélkedőket szervezünk, mellyel szeretnénk felhívni a figyelmet a föld védelmére, megóvására. 
Óvodánk igazi közösségteremtő hely. Játszóházainkkal, szülőknek szervezett programjainkkal, „Családi napunkkal” igazi élményt és szórakozást nyújtunk óvodánk minden tagjának. Erősítjük gyermekben és szülőben, hogy egy közösséghez tartozunk: a Temesvár Utcai Óvodához!

2011-től Tehetségpontként működünk. Mindig is fontosnak tartottuk a gyermekek egyéni képességeire alapozott  fejlesztést, az egyéni különbözőségek figyelembevételét. A „Gardneri –tehetségterületek” közül válogatunk a tehetségműhelyek megalakításánál. Minden esetben a gyermekek képességei és az óvodapedagógusok tudása, képzettsége, beállítottsága a mérvadó.

Nem véletlen a mottó választásunk:  
 „ Nálunk mindig történik valami!”

Torma Tamásné 
Tagóvodavezető